ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΦΩΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΡΟΥΣΗΣ : ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ


ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  ΦΑΡΑΚΛΑΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
 
Εφυγε σημερα στις 4 το πρωι ο Φωτης Μπαμπαρουσης, Υποστρατηγος ε.α. της Αστυνομιας Πολεων. Οικογενειακος φιλος.


ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΛΕΩΝ ΤΥΠΟΥ GALANT
.......ΣΑΝ...ΠΑΡΑΜΥΘΙ
 
 Το 1968 Ο Φωτης, υπηρετουσε στο Γ Αστυνομικο Τμημα στο Κολωνακι οταν το στραυλο μερος του τοτε καθεστωτος συνελαβε ως "Αντιστασιακο" τον Λογοτεχνη Δημοσιογραφο Περσεα Αθηναιο, και τον οδηγησε στο τμημα. Αρχηγος της Αστυνομιας ( η Αστυνομικος Διεθυντης Αθηνων) ηταν τοτε ο Σακελλαριου, συγγενης του Νονου μου , ο οποιος -οταν τον επισκεφθηκαν οι αδελφες του Περσεα στο σπιτι του- φοβισμενος δεν τολμησε να παρεμβη.  Ο Μπαμπαρουσης, υπαστυνομος τοτε και αξιωματικος Υπηρεσιας, ειχε την Μεσσηνιακη Λεβεντια να μην ριξει τον Περσεα στο Μπουντρουμι, οπως του ζητηθηκε, και τον "κρατησε" στο Γραφειο, αφησε δε και την μαννα μου να μεινει κοντα του το βραδυ. Το πρωι ακολουθησαν οι ατυχεις κινησεις της Δικτατοριας, ασφαλεια , σημανση, αποτυπωματα, Στρατοδικειο.
 
Σημερα ολα αυτα μοιαζουν.... "σαν παραμυθι". Που ισως ειναι διδαγμα για την εξουσια να μην αφηνιαζει ειτε σαν Δικτατορικη, ειτε σαν "Μνημονιακη". Γιατι ο καιρος περναει, και ο Μπαμπαρουσης προσδιορισε στην αιωνια υπαρξη της ψυχης του την λεβεντια, ενω αλλοι αφησαν -και αφηνουν- να γραψει η ζωη στην ψυχη τους, την δειλια, την υποταγη, και την κουταμαρα.
 
Ειχαμε επισκεφθει τον Φωτη στο σπιτι του στην Κυπαρυσσια περισυ το Καλοκαιρι, ηταν ασθενης αλλα παντα παλικαρι το παλευε και πιστευε ..... πιστευε.....
 
Η ζωη ειναι ενα ταξιδι μεσα απο το οποιο αλλοι -σαν Ανθρωποι για ολες τις εποχες- κατακτουν την αθανασια της ψυχης, και αλλοι απλα περνανε "τρανσιτο", αποδεχομενοι το αναλωσιμο και το ασκοπο της υπαρξης τους που τους επιβαλει η εξουσια.
 
Καλο Ταξιδι στην αιωνιοτητα Φωτη.

Καποτε ολοι θα ξανασυναντηθουμε...... και θα ειναι ωραιο που οι ψυχες μας με αγαπη θα αγκαλιαστουν.
Καλο Ταξιδι.....


Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος
πρωην Νομαρχης

ΥΓ  Εκεινον που συνελαβε τον Περσεα φροντισα να ξεχασω πως τον λενε. Φροντισα να ξεχασω και την στολη που φορουσε. Η Καθαρση δεν ειναι θεμα προσωπικο. Γιατι τοτε θα ηταν αποδεκτη η εκδικηση. Η εκδικηση λερωνει την ψυχη μας, και απαξιωνει την ζωη και τις αξιες της, και για αυτο ειναι προς αποστροφη. Το ιδιο κανει και ο απλος θυμος, εξ ισου απορριπτεος. Η συγνωμη αναθετει σε αλλες δυναμεις, οπως η Νεμεση και η Καθαρση να αποδωσουν δικαιοσυνη.

Ετσι μενει διακριτη και η ιερη η Ελλαδα, διαφοριζομενη απο υποδουλους στους ξενους μηχανισμους και οργανα τους, και η εννοια της Πατριδας ως υψιστη αξία , άξια αφοσιωσης και θυσιας.