ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ




Το Ιδρυμα Ελληνισμου Τιμα την Απελευθερωση της Φλωρινας στην οποια Ο Προεδρος του ειχε και τις πρωτες ψυχικες εγγραφες Ακριτικης Ελλαδας το 1968.
Με συνειδηση της Ιστοριας της Μακεδονιας και της Φλωρινας, το Ιδρυμα Ελληνισμου σημερα κατεθεσε Στεφανι* και παρέστη στην Παρελαση.




Οταν Γιορταζει η Ελλάδα, μυει τα παιδια της στην εννοια της Ελευθεριας, στην εννοια της Αφαιρετικης Αληθειας που διασπα την ευτελεια του  "ορθολογισμου", και δινει στον Ανθρωπο την πιστη και την δυναμη να διεκδικησει το "ορθολογικα ακατορθωτο" και περα απο καθε λογικη να χαραξει καινουργιους δρομους και ...να  γραψει ιστορια.

Οι Ελληνικοι απελευθερωτικοι αγωνες, διδασκουν οτι το "οραμα" αλλα και η αξια της Ελευθεριας, μπορουν να κατακτηθουν εαν η ψυχη απελευθωθει απο τον υπολογισμο και εαν ο φοβος του αβεβαιου, νικηθει απο το θαρρος που βασιζεται στο ασυμβιβαστο με την υποταγη στην κακοποιηση, στην κακια, στο κακο.

Αυτο το νοημα ειναι ιδιαιτερα επικαιρο σημερα που η Ελληνες και οι Ελληνιδες χειραγωγουνται δια της βιας να αποδεχθουν την παραδοση της Ελευθεριας τους. Η ιστορια διδασκει οτι τελικα οι Ελληνες επιτυγχανοτν το ακατορθωτο.

*βλ  6.10