ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΛΕΡΝΗΣ .....

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Όσο και εάν αγαπάμε την Ελλάδα μας και την Ιστορία της, ανακαλύπτουμε και με λίγη ...αμηχανία... ότι είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε, και που νομίζαμε ότι τα ξέρουμε καλά. Ιδίως εμείς οι...."μεγάλοι".. Αναρωτηθήκατε ποτέ που είναι η Λίμνη που βρήκε ο Ηρακλής την Λερναία Ύδρα? Το ...κουβάρι του Μύθου των παιδικών  μας χρόνων, που έχει σαφέστατες αναφορές σε πραγματικά δεδομένα, ξεκινάει από τον Δήμο Λερνης, όπου και η Λίμνη που ...ζούσε η Λερναία Ύδρα.
Που είναι αυτή η Λίμνη ?, μα.....στους ΜΎΛΟΥΣ του Άργους. Ναι, στους Μύλους του Άργους , στρατηγικό σημείο για την Ταπείνωση και Εξολόθρευση της Στρατιάς του Δράμαλη. Εκεί το 1822 ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι είχαν το στρατηγείο τους, και από εκεί ξεδιπλώθηκε το "κουβάρι" μέχρι την ΜΆΧΗ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΆΚΙΑ, όπου τα Τούρκικα Ασκερια, έπαθαν την μεγαλύτερη πανωλεθρία της Στρατιωτικής Ιστορίας, και χαμογέλασε το Σκλαβωμενο Έθνος των Ελλήνων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821
Η Εικόνα είναι από τα ΚΛΑΣΣΙΚΆ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΈΝΑ (Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ του Βασίλη Ρώτα, Εκδόσεις Ατλαντίς) που χάραξαν βαθεια στην ψυχή μας, την Ελλάδα σαν υπαρκτή οντότητα και της άξιες της Ελευθερίας, του Θάρρους, της Πίστης και της Θυσίας. Μας μύησαν δηλ στο Άυλο Αγαθό, και στην αφαιρετική Αλήθεια, παιδευοντας μας σε μια προετοιμασία που καταξιώνει τον Άνθρωπο και του δινει την ικανοτητα να μην "ερπει" στην αλλωτριωση του καθημερινου τιποτα, αλλα να βλεπει περα στο φως......