ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ! ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ! ΘΑ ΑΠΟΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ





Πολλοι φιλοι με ρωτουν αν υπαρχει ελπιδα. Απαντω ¨μετα βεβαιοτητας ΝΑΙ!" Το "κακο" εχει παντα ενσωματωμενα μεσα του τα στοιχεια της αυτοκαταστροφης του. Ομως το κακο -μετα βεβαιοτητας- θα αυτοκαταστραφει. Και οτι κακο εστησε, θα ΑΠΟΔΡΑΜΕΙ. Κι΄υστερα? Ε κι υστερα "το χασμα που ανοιξε ο σεισμος ευθυς εγιομισε ανθη". Σας διαβεβαιω οτι μετα την αυτοκαταστροφη του κακου, ακομα και η μνημη του, ΑΠΟΔΡΑΜΕΙ. Κι υστερα το κακο ειναι ΩΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ. Και η πορεια της ζωης προς το φως, μεσα απο την ασκηση των δοκιμασιων, θα συνεχισθει......

Το κακο, εστω και με την χειροτερη και συνηθεστερη μορφη της Προδοσιας. μαζι με τα αποτελεσματα του θα αυτογελειοποιειθει, θα αυτοδιαλυθει, και θα εχει για εσας την ιδια σημασια οσο μια ιστοριουλα για την αλεπου, που σας κρατησε ξαγρυπνους ως νηπια.

Το 1964 ως παιδια της Δ Γυμνασιου δεν μπορουσαμε να εχουμε αυτη την διανοητικη αντιληψη για το κακο, την Πιστη, την ασκηση μεσα απο την Δοκιμασια, Την Ελπιδα και την πορεια προς το φως, στη ζωη. Ειχαμε ομως την πληρη αισθηση ολων αυτων μεσα απο την αθωα και αγνη μας καρδια, και την εκφραζαμε τραγουδωντας στις εκδρομες μας με πεισμα : ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΓΑΛΑΝΟΣ.


Σας διαβεβαιω πως ετσι θα γινει !!!

Καθηγητης Ανδραες Αθηναιος