ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ & ΕΠΑΡΧΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΣΥΦΟΥΝΙΟΥ

Στις 30 Μαρτιου (Μ. Τριτη) Ο Προεδρος του Ιδρυματος Ελληνισμου και πρωην Νομαρχης Ρεθυμνου καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος ειχε μακραν συνεργασια με την Επαρχο Καλυμνου κ. Χρυσουλα Συφουνιου. Κατα την συνεργασια, με την συμμετοχη και της Διεθυντριας Διοικητικου Υποναυαρχου ε.α. Λουκιας Τσωνη, το Ιδρυμα Ελληνισμου παρουσιασε τον Προγραμματισμο και τον Σχεδιασμο των Δρασεων του για τα Δωδεκαννησσσα, με επικεντρο τη Λερο και το Αγαθονησι. Η κ. Συφουνιου ως εμπειρη γνωστης των Νησιων της ευθυνης της και γεννημενη στη Λερο, επεσημανε τομεις οπου το Ιδρυμα Ελληνισμου θα μπορουσε να αναπτυξει δραστηριοτητες επ' αγαθω των νησιων της ευθυνης της.
Η ΕΠΑΡΧΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΥΦΟΥΝΙΟΥ

Εκτοτε το Ιδρυμα Ελληνισμου, γνωριζοντας την σοβαροτητα της Επαρχου, και την αποφασιστικοτητα της για ουσιαστικο ΕΡΓΟ προχωρησε στις απαραιτητες ενεργειες για δρασεις που θα υλοποιηθουν απο την 1η Ιουνιου μεχρι και το τελος του 2010 μεταξυ των οποιων ειναι και δρασεις για συγκροτηση υποδομων που θα προστεθουν στις υποδομες των νησιων με επικεντρο την Παιδεια και τον Πολιτισμο αλλα και την προσελκυση διεθνων συνεδριων και επιστημονων.

Απο 1ης Ιουνιου, το Ιδρυμα Ελληνισμου και το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, θα αρχισουν την αποστολη βιβλιων σε βιβλιοθηκες των νησιων, με βασει τα αποτελεσματα της Συνεργασιας της Μεγαλης Τριτης. Τιμητικα η πρωτη αποστολη γινεται στην Βιβλιοθηκη του Μπελλενειου Γυμνασιου της Λερου.

Ενω ταυτοχρονα εγινε αποστολη βιβλιων για την βιβλιοθηκη των Σχολειων και του Πολιτιστικου Κεντρου του Αγαθονησιου.

Η μεταφορα και παραλαβη των βιβλιων γινεται με την φροντιδα του δυναμικα με τα κοινα αφοσιωμενου και δραστηριοποιουμενου κ. Χριστου Κοκκωνη.

Το Ιδρυμα Ελληνισμου και το Κοινωφελες Ιδρυμα Περσευς Αθηναιος, θα βρισκονται το επομενο διαστημα σε ενεργο επαφη με την Επαρχο κ. Συφουνιου.

Το Ιδρυμα Ελληνισμου και το ΝΠΙΔ Επιμενουμε Ελλαδα εχουν εγκαταστησει απο μηνες στη Λερο WEbcam για την προβολη του Νησιου απο την Εκπομπη της ΝΕΤ "Μενουμε Ελλαδα" Διεθνως.

Αναλογη Καμερα του Ιδρυματος λειτουργει και στο Αγαθονησι, με την φροντιδα του Προεδρου του Πολιτιστικου Συλλογου Κωσταντινου Κοττορου.

εκ της ΔΔΜ