ΑΓΡΙΛΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο Καθηγητης Ανδρεας Αθηναιος εξεφρασε την χαρα του πουσυναντηθηκε με τους Συνεδρους στην Κωνσταντινουπολη, εγειροντας ετσι το "ενδιαφερον" των Τουρκων Συνεδρωνπου θα ειθελαν να ακουσουν ΙΝΣΤΑΜΠΟΥΛ........ Ομως η Ιστορια και οι ψυχικες εγγραφες δεν αλλαζουν, αλλα ουτε και χρειαζεται να αλλαξουν για να υπαρχει ειρηνη, αγαπη και διεθνης συνεργασια..... Η αγαπη μπορει να νικησει χωρις την παραποιηση της Ιστοριας...
Ο Καθηγητης Αθηναιος και Ο Πανος Βατικιωτης στο Βημα του Συνεδριου
Ο Καθηγητης Αθηναιος ανεπτυξε την σημασια της ψηφιακης τεχνολογιας στην διαδοση του Πολιτισμου και στην Παιδεια, και προτεινε διεθνεις Συνεργασιες με ζωντανη προβολη μνημειων και τοπιου.

Στο Συνεδριο μετειχαν αντιπροσωπειες απο ολες τις χωρες της Ευρωπης, και της Ν.Α. Ευρωπης συμπεριλαμβανομενων και των χωρων της τ. Σοβιετικης Ενωσης)

Ο Καθ. Αθηναιος και Ο Διευθυνων Συμβουλος της CYBEX που αντιπροσωπευει την MOBOTIX στην Ελλαδα, εφεραν την Ελληνικη Ζεστασια και προτασεις για νεους οριζοντες στους συνεδρους.

Το Ιδρυμα Ελληνισμου σε συνεργεια με το Επιμενουμε Ελλαδα, προβαλουν τον Πολιτισμο και την ομορφια της Ελλαδας με χρηση μεσω ΤΠΕ Τεχνολογιας Πληροφορικης και Επικοινωνιων. Στην φωτο η Ζωντανη συνδεση των Συνεδρων στην Κωσταντινουπολη με την Πυλη του Αδριανου και το Ολυμπιειον απο Καμερα τοπιου του Ιδρυματος Ελληνισμηυ - Επιμενουμε Ελλαδα.

Η Τουρκικης Καταγωγης εκπροσωπος της MOBOTIX διεκδικησε να δωση αυτη την αναμνηστικη πλακετα στο Ιδρυμα Ελληνισμου.
Η θεση μας ειναι παντα οτι ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ*  ΚΟΙΝΩΝΙΑ υπηρχε παντα, ετσι ακριβως οπως την συναντουσαμε κα την συνανταμε σε ολα τα Διεθνη συνεδρια, στα οποια λαμβανουν μερος Εθνικες Αντιπροσωπειες. Ο Ελληνικος Λογος και η προτασεις συνεργασιας εγιναν με βαση την διακριτη οντολογικη υποσταση καθε εθνικοτητας, που αποτελει και την χαρα και την δημιουργικη δυναμικη αλλα και την μονη υποσταση ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ* ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Εμεις πιστεουμε οτι Πολυπολιτισμικη Κοινωνια υπαρχει οταν ο Ελληνας ειναι Ελληνας, Ο Ισπανος Ισπανος, Ο Χαβανεζος Χαβανεζος και ο Τουρκος Τουρκος, προσδιοριζομενοι απο τους διακριτους Πολιτισμους τους. Αυτο που η Παγκοσμιοποιηση λεει πολυπολιτισμο ειναι μια αποκροσυτικη βαβελ που παραγει το μηδεν....το τιποτα....

Οι συνεργασιες που προταθηκαν ηταν σε επιπεδο διακριτων Πολιτισμων που θελουν να γνωρισουν ο ενας τον αλλον, και οχι στη βαση ανθρωπων που θα συνατηθουν αρνουμενοι τον ευατο τους και συνατωμενοι στο ΜΗΔΕΝ. Για αυτο οι προτασεις μας ειχαν και επιτυχια και η συσφιξης σχεσεων ηταν εγκαρδια....και με ουσιαστικη προοπτικη για το αμεσο μελλον.

---------------------------------------------------------------------------------
* Διορθωση 10 Ιουλιου 2020 : Κοσμοπολιτικη Κοινωνια ειναι αυτη που αντιλαμβανεται την διαφορετικοτητα των Πολιτισμων, η και της "Κουλτουρας" (νοοτροπιας) των Λαων και των Εθνων. Κοσμοπολιτης ειναι αυτος που κινειται με την ιδια ανεση στο σπιτι του και στην με διακριτες ταυτοτητες και κωδικες Πολιτισμου η και "κουλτουρας¨(που ειναι αλλη εννοα απο τον Πολιτισμο), και αυτη η εννοια του Κοσμοπολιτισμου υποστηριζει και την ομορφια της διαφορετικοτητας η και την "κριτικη" της ερευνα, αξιολογηση και ενταξη στην δυναμικη πορεια της Ανθρωπινης Ασκησης προς το Φως. Ο Κοσμοπολιτισμος -μεσα σε διακριτους πολιτισμους -η κουλτουρες- ειναι η παγκοσμια προσεγγιση των Ανθρωπων.
Η Παγκοσμιοποιηση ειναι η προσεγγιση μεσα απο ομογενοποιηση στο ΜΗΔΕΝ.